Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Δραστηριότητες για την πρώτη μέρα μετά τα Χριστούγεννα

Καλή χρονιά


Κάτι παλιό, κάτι καινούριο
   Πείτε στα παιδιά ότι αποφασίσατε να κάνετε ένα μίνι πάρτι προς τιμήν της νέας χρονιάς στο τέλος της ημέρας. θα μπορούσατε να τα είχατε προετοιμάσει πριν κλείσει το σχολείο ότι με την επιστροφή τους τα περιμένει μια έκπληξη. Ο,τιδήποτε σχετικά με τα μαθήματα της ημέρας θα έχει το θέμα "Νέα Χρονιά". Νέα χρονιά σημαίνει φρέσκο ξεκίνημα, καινούριες σκέψεις. 

Άσκηση παραγωγής λόγου και τέχνη 
   Οργανώστε τη γραπτή άσκηση της ημέρας σε δυο τμήματα. Δώστε στα παιδιά ένα χαρτί λευκό κι ένα χρωματιστό. Στο λευκό χαρτί ζητήστε από τα παιδιά να γράψουν μια παράγραφο για το πιο χαρούμενο κομμάτι των διακοπών των Χριστουγέννων. Στο άλλο χαρτί πείτε στα παιδιά να γράψουν ή να ζωγραφίσουν τις σκέψεις τους, τι θα ήθελαν να νιώσουν ή να πετύχουν την καινούρια χρονιά. Φτιάξτε κωνικά καπέλα με τα χαρτιά, τα οποία θα αποτελέσουν τα καπέλα του πάρτι. Συνεχίστε τη μέρα σας. 

Μπισκότα και μοίρασμα 
   Χρησιμοποιήστε τα τελευταία τριάντα λεπτά της ημέρας για το πάρτι. Προτρέψτε τα παιδιά να φορέσουν τα καπέλα και μοιράστε τους μπισκότα που έχετε φέρει. Καλέστε τα παιδιά να διαβάσουν την πιο ευχάριστη χριστουγεννιάτικη στιγμή ή μια σκέψη από τα καπέλα τους ή να την αναπαραστήσουν. Αναθέστε στα υπόλοιπα παιδιά να μαντέψουν τι παρουσιάζει το κάθε παιδί.

Πηγή: ehow
Μετάφραση: Χρύσα Πιπιλή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...