Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Αξιοποιώντας τις αναμνήσεις του καλοκαιριού τις πρώτες μέρες του σχολείου

Ιδέες για την τάξη

Ζωντανεύοντας την παραλία

Ζητήστε από τα παιδιά να φέρουν μια πέτρα, ένα κοχύλι ή ένα ξύλο που μάζεψαν το καλοκαίρι από την παραλία. Έπειτα, καλέστε τα να του δώσουν όνομα, να βάλουν μάτια, στόμα. Τέλος, μπορούν να αφηγηθούν μια καλοκαιρινή μέρα μέσα από τα μάτια του αντικειμένου τους ή ακόμη να δημιουργήσουν διαλόγους μεταξύ των αντικείμενων.
2. Αιχμαλωτίστε τις καλύτερες στιγμές

  Ζητήστε από τα παιδιά να αιχμαλωτίσουν σε βαζάκια μεσαίου μεγέθους το καλοκαίρι τους. Μπορούν να τα γεμίσουν με άμμο, κοχύλια, βότσαλα, μερικές φωτογραφίες που θα σφηνώσουν στην άμμο στον πάτο του βάζου ή θα κρεμάσουν με κλωστή από το καπάκι. Προτρέψτε τα να εσωκλείσουν κάθε είδους μικρό ενθύμιο από το καλοκαίρι, όπως αποκόμματα εισιτηρίων,  ξυλάκια παγωτών, αναμνηστικά από το μέρος που ταξίδεψαν. Κρεμάστε με σκοινί στον λαιμό του βάζου ένα χάρτινο ταμπελάκι που θα γράφει ημερομηνία και τοποθεσία.
   Οι αναμνήσεις των παιδιών μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενα μιας έκθεσης με θέμα το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε και τα παιδιά να εξηγούν τους θησαυρούς του βάζου τους στους/ στις συμμαθητές/ τριές τους αλλά και σε παιδιά άλλων τμημάτων.

Πηγή: Classroom decorating ideas 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...