Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Έτη, χρόνια και ζαμάνια

    Δεύτερο βραβείο στο φεστιβάλ κινούμενης εικόνας VAFI


  Το μικρού μήκους βίντεο έχει θέμα το Μουσείο Μπενάκη και τις συλλογές του και δημιουργήθηκε από παιδιά ηλικίας 8-11 χρονών, υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Ντεπιάν, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη.
  Απέσπασε το δεύτερο βραβείο στο φεστιβάλ κινούμενης εικόνας VAFI ένα από τα λίγα φεστιβάλ διεθνώς με ταινίες animation από παιδιά /μαθητές όλων των βαθμίδων!


              

   Μια γηραιά σοφή κουκουβάγια αφηγείται ιστορίες από το παρελθόν της. Επισκέπτεται τους εκθεσιακούς χώρους τριών διαφορετικών ιστορικών περιόδων στο Μουσείο Μπενάκη και φέρνει στο νου της στιγμές κατά τις οποίες ορισμένες μορφές από τα αντικείμενα ζωντανεύουν. Κάθε ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα περιβάλλον σύμφωνο με την ιστορική εποχή που αφηγείται, ενώ οι πρωταγωνιστές της χρησιμοποιούν τη γλώσσα της εποχής.
   Όλο το «tableau vivant» των μικρών ιστοριών, καθώς και η σοφή κουκουβάγια που συνδέει τις τρεις ιστορικές περιόδους γεννήθηκαν από σκίτσα, ιδέες, συζητήσεις και πολύ γέλιο κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων! 

   Ο τίτλος της ταινίας: «Έτη Χρόνια και Ζαμάνια» αποτελείται από τρεις λέξεις με την ίδια σημασία που εκπροσωπούν τις τρεις διαφορετικές ιστορικές περιόδους στις οποίες ανήκει το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων του Μουσείου που παρουσιάζονται στην ταινία.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...