Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Χάρτινα χριστουγεννιάτικα καραβάκια

Χειροποίητα στολίδια


Υλικά:
- λευκό χαρτί Α4 για 2 καραβάκια. Προτιμήστε λίγο πιο χοντρό χαρτί.
- ατλακόλ
- κουμπιά, χάντρες, κορδόνι
- τέμπερεςΔιαδικασία:
1. Κόβουμε το Α4 στη μέση και με τα δυο κομμάτια κατασκευάζουμε δυο καραβάκια. Εάν θέλουμε να έχουν μεγαλύτερο μέγεθος, χρησιμοποιούμε ολόκληρο το Α4.
2. Περνάμε τα καραβάκια με την ατλακόλ και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Φροντίζουμε να καλύψουμε με την κόλλα κάθε πλευρά. Είναι καλύτερα η διαδικασία να γίνει σταδιακά σε κάθε πλευρά ώστε να μην κολλήσει το καράβι μας στην επιφάνεια που θα το ακουμπήσουμε.


3. Επιλέγουμε χρώματα που μας αρέσουν και, αφού έχει στεγνώσει η κόλλα, ξεκινάμε να χρωματίζουμε τα καραβάκια μας.


4.  Μόλις στεγνώσουν τα χρώματα μπορούμε να διακοσμήσουμε τα καράβια μας: δημιουργήστε ρίγες, βούλες, διχρωμίες, σχέδια και ό,τι άλλο επιθυμείτε.5. Όταν πια στεγνώσουν όλα τα χρώματα κολλάμε το κορδόνι στη μια άκρη της κατασκευής. Στη συνέχεια, περνάμε πάνω του τα διακοσμητικά στοιχεία που έχουμε επιλέξει, όπως κουμπιά, χάντρες, μικρά κουδουνάκια, κορδέλες... Τέλος, κολλάμε και την άλλη άκρη του κορδονιού στην άλλη πλευρά του καραβιού και το στολίδι μας είναι έτοιμο! Μένει μόνο να στεγνώσουν και τα τελευταία ίχνη κόλλας!


Και κάτι ακόμη...
* Αντί για χρώματα μπορείτε, εάν θέλετε, να διακοσμήσετε τα καραβάκια σας με υφάσματα ή πολύχρωμα χαρτιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αφού στεγνώσει το πρώτο στρώμα της κόλλας, θα χρειαστεί να κολλήσετε τα υλικά σας πάνω στα καράβια.

Κατασκευή, κείμενο: Χρύσα Πιπιλή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...