Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Χιονάνθρωπος από κουκουνάρι

Χειροποίητα στολίδια


Υλικά
- κουκουνάρι
- τσόχα
- μπάλα μικρή ξύλινη ή από φελιζόλ
- ατλακόλ
- μαρκαδόρο κόκκινο και μαύρο

Διαδικασία

1. Βάζουμε κόλλα στην κορυφή του κουκουναριού και στο σημείο εκείνο της μπάλας που θα εφάπτεται με τον κουκουνάρι.
2. Κόβουμε μια λεπτή λωρίδα τσόχας, η οποία θα χρησιμεύσει ως κασκόλ. Περνάμε με κόλλα  το εσωτερικό της και κρατώντας ενωμένα το κουκουνάρι και την μπάλα, τυλίγουμε την τσόχα γύρω από το σημείο επαφής τους. Με αυτόν τον τρόπο η τσόχα θα συγκρατήσει τα υλικά μας και θα τα βοηθήσει να κολλήσουν αποτελεσματικότερα. Αφήνουμε την κατασκευή μας ένα ολόκληρο βράδυ ώστε να  στεγνώσει η κόλλα και να είναι στέρεα κολλημένα τα υλικά.
3. Στη συνέχεια κόβουμε ένα τριγωνικό κομμάτι από την τσόχα μας και σχηματίζουμε με αυτό ένα τριγωνικό καπέλο τυλίγοντάς το, αφού πρώτα αλείψουμε το εσωτερικό του. Έπειτα, βάζουμε λίγη κόλλα στο πάνω μέρος της μπάλας, το οποίο αποτελεί πια την κορυφή του κεφαλιού, και τοποθετούμε το καπέλο στο κεφάλι του χιονανθρώπου. Το αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά για ένα βράδυ.
4. Τέλος, με έναν μαύρο μαρκαδόρο ζωγραφίζουμε τα μάτια του και με έναν κόκκινο ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του.


Κάτι ακόμη...
* Μπορούμε να βρούμε κουκουνάρια στους δρόμους και τα δέντρα της γειτονιάς μας. Τα χρησιμοποιούμε αρκεί να τα πλύνουμε πολύ καλά. Όταν το κουκουνάρι θα πλυθεί, θα κλείσει αυτόματα τα "φύλλα" του. Μπορούμε να το χρησιμοποιοήσουμε και κλειστό. Σε περίπτωση που θέλουμε να ανοίξει και πάλι το αφήνουμε λίγες ώρες στον ήλιο ή πάνω σε ένα καλοριφέρ ή δίπλα στο αναμμένο τζάκι.

Κατασκευή, κείμενο: Χρύσα Πιπιλή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...