Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Χειροποίητα γούρια

Χριστουγεννιάτικα στολίδια


Υλικά:
- ξύλινες χριστουγεννιάτικες φιγούρες (τάρανδοι, αστέρια, καμπάνες, έλατα ...) ή φύλλα φελλού για να δημιουργήσουμε μόνοι/ ες εικόνες των Χριστουγέννων
- κορδόνια, κορδέλες
- χάντρες
- μικρά διακοσμητικά στοιχεία π.χ. κλειδιά
- νερομπογιέςΔιαδικασία:
1. Εάν έχουμε έτοιμα ξύλινα στολιδάκια, τότε διαλέγουμε τα χρώματα που μας αρέσουν και ξεκινάμε να τα χρωματίζουμε. Μπορούμε να συνδυάσουμε διαφορετικές αποχρώσεις για ένα εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που δεν έχουμε έτοιμα ξύλινα στολίδια, αρκεί να προμηθευτούμε φύλλα φελλού. Επάνω σε αυτά θα σχεδιάσουμε τις φιγούρες που θέλουμε (έλατα, καμπάνες, αστέρια, αγγελάκια, μπάλες...) και στη συνέχεια προσεκτικά θα κόψουμε το φύλλο φελλού στο περίγραμμα που έχουμε σχεδιάσει. Μπορούμε, ακόμη, να φτιάξουμε π.χ. αστέρια σε δυο διαφορετικά μεγέθη και να κολλήσουμε το μικρό πάνω στο μεγάλο ώστε να σχηματιστούν δυο επίπεδα. Έπειτα, θα συνεχίσουμε με τον χρωματισμό τους. Θυμόμαστε να τρυπήσουμε σε ένα σημείο το φελλό ώστε να περνάει το κορδόνι.
2. Αφού στεγνώσουν πολύ καλά τα στολίδια, διαλέγουμε ποια θέλουμε να ταιριάξουμε στο ίδιο γούρι. Έπειτα, περνάμε το κορδόνι από το πρώτο στολίδι και αποφασίζουμε πώς θα το στολίσουμε. Χρησιμοποιούμε χάντρες, κορδέλες χρωματιστές, μικρά διασκοσμητικά στοιχεία και ό,τι άλλο φανταζόμαστε ότι ταιριάζει με την κατασκευή μας.
Ιδέα, κατασκευή, κείμενο: Χρύσα Πιπιλή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...