Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Ευκαιρία για νεαρούς αναγνώστες να γίνουν συγγραφείς

The Children's Bookshow competition


   Το διάβασμα φαίνεται ότι "κινδυνεύει" να ξαναγίνει μόδα στη Βρετανία, εάν γίνει πιστευτή η έρευνα του οργανισμού the National Literacy Trust, η οποία έδειξε ότι τα ποσοστά των παιδιών που αναφέρουν ότι απολαμβάνουν το διάβασμα έχει αυξηθεί για πρώτη φορά μέσα σε οχτώ χρόνια.
    Η έρευνα 30.000 παιδιών ηλικίας οχτώ έως δεκαέξι ετών κατέδειξε ότι περισσότερα από τα μισά παιδιά (53,3%) παραδέχτηκαν ότι απολαμβάνουν το διάβασμα "πάρα πολύ" ή "αρκετά". 
    Είναι, συνεπώς, η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει ένας διαγωνισμός που περιλαμβάνει ως βραβείο μια μεγάλη ποσότητα καινούριων βιβλίων για τα σχολεία. Ο διαγωνισμός "The Children's Bookshow competition", με την υποστήριξη της εφημερίδας Independent παίρνει ξανά τους δρόμους με την έναρξη του τριμήνου, με ένα εθνικό ταξίδι σε 15 βασικές πόλεις, δημιουργώντας μια αλυσίδα 12 συγγραφέων παιδικών βιβλίων και εικονογράφων με στόχο να ενθαρρύνουν τα παιδιά να ακολουθήσουν τα βήματά τους. 


    Ο διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε από τη Jessica Souhami, συγγραφέα παιδικών βιβλίων και εικονογράφο, αποτελείται από δυο κατηγορίες: παιδιά κάτω των εννέα ετών και 9 έως 13 χρονών. 
   Τα παιδιά καλούνται να διαλέξουν το αγαπημένο τους παραμύθι ή μύθο και να το τοποθετήσουν σε ένα ασυνήθιστο μέρος. Έπειτα χρειάζεται να το ξαναδιηγηθούν με τη βοήθεια της ζωγραφικής ή της γραφής είτε διαδραματίζεται στη θάλασσα, σε έναν μακρινό πλανήτη, στο μέλλον ή στο παρελθόν. Η ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού είναι 30 Νοεμβρίου.


   "Αφηγήσου την ιστορία σου με εικόνα και με λέξεις", παρακινούν οι διοργανωτές. "Μπορεί να αποτελέσει ένα βιβλίο εικόνων ή μια φόρμα κόμικ".
    Ο νικητής κάθε διαγωνισμού θα λάβει ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου από τους 12 συγγραφείς που εμπλέκονται στο εγχείρημα, επιπλέον θα δοθεί το ποσό των 150 λιρών για το σχολείο τους.

Πηγή: The Independent 
Μετάφραση: Χρύσα Πιπιλή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...