Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Πόσες φορές προσπαθείς πριν τα καταφέρεις;

σε ένα πληροφοριακό γράφημα   Πόσες φορές χρειάζεται να προσπαθήσεις πριν εύλογα παραιτηθείς; Ενστικτωδώς κάποιος θα σκεφτεί ότι υπάρχει ένας αριθμός προσπαθειών που οι περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν πριν λειτουργήσουν τα ένστικτα επιβίωσης.

     Ο κόσμος είναι γεμάτος από φαινομενικά στιγμιαίες επιτυχίες. Οι άνθρωποι δημιουργούν μια ιστοσελίδα και την επόμενη μέρα χιλιάδες άνθρωποι την επισκέπτονται. Αυτό ίσως συμβαίνει για το 1% των ανθρώπων. Τι σημαίνει αυτό για σένα; Κατά πάσα πιθανότητα δεν ανήκεις σε αυτό το ποσοστό. Η επόμενη ερώτηση, λοιπόν, είναι πόσες φορές θα πρέπει να προσπαθήσεις πριν γίνει ανούσια αυτή η προσπάθεια. 
    Τι θα έλεγες για 5.126 φορές, ο αριθμός των φορών που ο James Dyson κατασκεύασε αποτυχημένα πρωτότυπα της ηλεκτρικής σκούπας; Η' μήπως 10.000 προσπάθειες για τη δημιουργία μια λάμπας. Αυτά τα νούμερα ίσως κατά κάποιο τρόπο βγάζουν νόημα, εάν είσαι προορισμένος να φτιάξεις μια ηλεκτρική σκούπα. Όμως, εάν δεν είσαι σίγουρος, φαντάσου πώς θα αισθανόσουν εάν ο αριθμός των προσπαθειών σου ήταν 5.014 και πάλι δεν έβλεπες κάποιο τέλος. 

Πόσες φορές

- 3 φορές ο Steven Spielberg απορρίφθηκε από το University of Southern California Film School [biography at Yahoo Movies].

- 25 φορές το βιβλίο του Tim Ferris "The 4 Hour Work Week" was απορρίφθηκε από τους εκδότες.

- 162 φορές η συγγραφέας αυτού του γραφήματος ερεύνησε για αυτά τα δεδομένα. 

- 300 φορές, ο ιδρυτής του Pandora.com προσέγγισε επενδυτές πριν λάβει επιχορήγηση.

- 400 φορές ο Richard Branson έκανε έναρξη εταιρειών πριν τελικά ιδρύσει μια που δεν ανήκει σε αυτόν τον κόσμο [Virgin Galactic]. 

- 1009 φορές ο Colonel Sanders, ο οποίος ξεκίνησε τα KFC απορρίφθηκε όταν προσπάθησε να πουλήσει τη συνταγή του κατεψυγμένου του κοτόπουλου.

- 1500 φορές ο Sylvester Stallone απορρίφθηκε όταν προσπαθούσε να προωθήσει το σενάριο και τον εαυτό του γι΄ αυτό που θα γινόταν η ταινία “Rocky” [account by Tony Robbins, Stallone's personal friend].

- 5126 φορές ο James Dyson δημιούργησε αποτυχημένα πρωτότυπα της ηλεκτρικής του σκούπας πριν τα καταφέρει.

- 10000 φορές ο Thomas Edison δημιούργησε αποτυχημένα πρωτότυπα του ηλεκτρικού του λαμπτήρα πριν τα καταφέρει.Μετάφραση: Χρύσα Πιπιλή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...