Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Ένας πρωτότυπος δρόμος

Δρόμος φορτίζει ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα


  Η Νότια Κορέα δοκιμάζει έναν πρωτότυπο δρόμο που έχει την ικανότητα να επαναφορτίζει ασύρματα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κινούνται πάνω του, χωρίς αυτά να χρειάζεται να σταματήσουν.
  Ο δρόμος, που σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο KAIST της Κορέας έχει μήκος 12 χιλιόμετρα και είναι ο πρώτος τους είδους του σε όλο τον κόσμο. Ήδη, δύο δημόσια λεωφορεία χρησιμοποιούν την τεχνολογία, ενώ μέχρι το 2015 αναμένεται να προστεθούν άλλα 10.

Από την 6η Αυγούστου του 2013 κυκλοφορεί στους δρόμους
   Μία συσκευή στο κάτω μέρος των οχημάτων λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια από το δρόμο χάρη στην τεχνολογία Shaped Magnetic Field In Resonance. Κάτω από το δρόμο υπάρχουν εγκατεστημένα ηλεκτρικά καλώδια που βοηθούν στην παραγωγή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, τα οποία λαμβάνει η συσκευή μέσω ενός εξελιγμένου πηνίου και τα μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια.

Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, σύμφωνα με τους μελετητές, δεν επιβαρύνουν τον άνθρωπο.

  Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Dong-Ho Cho, το σύστημα μπορεί να μεταφέρει 20kHz και 100 kW (136 ίππους) ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ επειδή τα οχήματα δεν θα χρειάζεται να αποθηκεύουν ενέργεια για να κάνουν μία διαδρομή, οι μπαταρίες τους μπορούν να είναι μέχρι και τρεις φορές μικρότερες του συνήθους μεγέθους τους.


  Ωστόσο, το μειονέκτημά του είναι προς το παρόν το υψηλό του κόστος, καθώς ο εξοπλισμός για κάθε λεωφορείο κόστισε 700 εκατ. γουόν (472.000 ευρώ).

Δοκιμές φόρτισης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...