Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Παιδιά πρόσφυγες

  Ένα εκατομμύριο τα παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία


    Σε ένα εκατομμύριο ανέρχονται πλέον τα παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Συρία λόγω της κρίσης στη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα ακόμα δύο εκατομμύρια παιδιά έχουν εκτοπιστεί εντός της πατρίδας τους.
    Απ’ το ένα εκατομμύριο με τα παιδιά πρόσφυγες περίπου τα 740.000 είναι κάτω των 11 ετών. Τα περισσότερα έχουν βρει καταφύγιο στο Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία, το Ιράκ και την Αίγυπτο, όμως είναι ολοένα και περισσότερα αυτά που καταφεύγουν στη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη.
   Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ακόμη πως 3.500 παιδιά έχουν καταφύγει στην Ιορδανία, το Λίβανο και το Ιράκ χωρίς να συνοδεύονται από κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο. Τα παιδιά αποτελούν τουλάχιστον το ήμισυ του συνόλου των σύρων προσφύγων, σύμφωνα με τους αριθμούς του ΟΗΕ.
  “Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι τίποτε λιγότερο από την επιβίωση και την ευημερία μιας γενιάς αθώων”, δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
   Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή των συγκρούσεων, πριν από δύο χρόνια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 7.000 παιδιά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...